Гаряча лінія 0(800)217-222

Новий свинокомплекс Вітагро

06-04-2022 1069
Новий свинокомплекс Вітагро

Підтримка продовольчої безпеки України – це задача, яку виконує зараз Група компаній VITAGRO. Свинарство - по праву є основним напрямком розвитку, після рослинництва. Більше 10-ти років ми забезпечуємо українців м’ясом свинини. І не припиняємо нарощувати свої потужності, бо поки що дефіцит м’яса свинини відчутний в Україні.

Кожного року ми збільшуємо поголів’я не менш ніж на 20 тис. голів. Так, на завершальному етапі знаходиться будівництво свинокомплексу в Богданівцях. Цей репродуктор побудований  за сучасними та інноваційними технологіями на 1300 свиноматок, де будуть вирощуватися поросята до 30 кг. Умови утримання тварин реалізовані за передовими європейськими стандартами: система вентиляції, охолодження, теплі поли для маленьких поросят, все це забезпечує відповідний мікроклімат, який впливає на здоров’я поросят та їх прирости.

Вважається, що українці їдять багато м’яса та сала, але нажаль це міф. В дійсності ми їмо втричі менше м’яса свинини ніж середньостатистичних європеєць. Так жителі країн ЄС споживають в середньому 45 кг м’яса на рік, а ми тільки 15 кг.

За фізіологічними нормами ми маємо вживати, як мінімум в два рази більше м’яса свинини ніж зараз. Свинина значно багатша на протеїн, ніж інші види м’яса, також в ній більше вітамінів групи В, багата майже всіма необхідними організму мінералами. Середня порція (125 г) свинячої печінки містить місячну норму вітаміну В12. А сало, вже неодноразово доведено, містить арахідонову кислоту і селен, які сприяють кращому відновленню клітин організму. Рекомендована  свинина мамам, які годують немовлят, оскільки свинина покращує продукування молока. А ще, пісна свинина містить всього 160 ккал.

Наразі поголів’я наших свинокомплексів складає близько 110 тис. голів, але ми не зупинимося забезпечувати українців такою необхідною харчовою продукцією, як м’ясо свинини і будемо збільшувати поголів’я. Наша українська свинина не лише смачна, але й корисна.